fbpx

Vi som driver boende i Stockholms skärgård

Om oss / press


DRÖMMEN
- Planen att driva ett hostel, pensionat eller café utomlands har ingått i makarna Grivans gemensamma framtidsvision i många år. När barnen gått klart skolan och fått jobb, eller studerat vidare, var planen att driva en turistverksamhet på en ö med varmare klimat, och att tillbringa somrarna i skärgården. Men när vandrarhemmet på Möja skulle säljas dök idén om att göra precis tvärt om upp..... Så efter månader av undersökande, entusiasm, planerande, tvekande, drömmande och oroande så beslutade Cesar och Klara att genomföra sin dröm om en turistverksamhet på en ö, men i Sverige på fantastiska Möja! Nu väntar en spännande framtid inom Svensk besöksnäring.
Och än så länge är det här det bästa beslutet vi någonsin tagit!

PRESS

STF ÅRETS KUDDE - Möja gästernas val – Årets vandrarhem 2019
SVT NYHETER - Sveriges bästa vandrarhem finns i Stockholm
AFTONBLADET RESA - Här är Sveriges bästa turistboenden
SVERIGES RADIO P4 RADIO STOCKHOLM - Sveriges bästa vandrarhem ligger på Möja
NACKA VÄRMDÖ POSTEN - Möja vandrarhem — bäst i landet
BESÖKSLIV - De är vinnarna i STFs Årets Kudde
UTE MAGASINET - Sveriges bästa boenden – här är vinnarna
RES - Sveriges bästa vandrarhem ligger i Stockholms skärgård
TRAVELNEWS - Här är Sveriges bästa vandrarhem
TURISM NYTT - https://www.turismnytt.se/arets-kudde-2019-sveriges-basta-boenden/
TRAVEL report - Sveriges bästa vandrarhem finns i Stockholm
UTSIDAN - Vinnarna av Årets kudde
OMNI- Här är Sveriges bästa vandrarhem

FÖRETAGET
- Möja pensionat och vandrarhem AB äger fastigheten och driver sedan september 2016 boendet på Möja vandrarhem. Bolaget ägs av makarna Cesar och Klara Grivans som även sköter den dagliga driften av vandrarhemmet. 1991 uppfördes fastigheten ursprungligen som öns posthus, men efter några år flyttades posten och Bisse och Clas Alm förvärvade fastigheten och började driva vandrarhem. 

Cesar Grivans

Cesar är född och uppvuxen i Stockholm och har tillbringat alla somrar som barn och den mesta lediga tiden som vuxen på Möja där släkten bott sedan länge. På tidigt 1900-tal arbetade Cesars farmors mor Tea på pensionatet i Långvik där hon träffade fiskare och jordgubbsodlaren Helge Jansson från Storsved. Sedan mitten av 80-talet har Cesar arbetat inom serviceyrket då familjen under 30 år drev flera framgångsrika butiker under varumärkena Babyland, Babyproffsen och Barnens Hus. Verksamheterna såldes 2008, därefter har Cesar drivit eget konsultbolag inom projektledning, verksamhetsutveckling och även jobbat extra som kock på Wikströms fisk och Bread and Table. 

Cesar ansvarar för den dagliga driften, bokningar och transporter. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klara Grivans

Klara är född och uppvuxen i Stenhamra utanför Stockholm. Vid 12 års ålder flyttade familjen till Örebro men så snart gymnasiet avslutats flyttade Klara tillbaka till Stockholm. Försäljning har varit en röd tråd genom hela Klaras karriär, allt ifrån försäkringar och livsmedel till digitala prenumerationstjänster. Sedan snart 20 år tillbaka är det förlags- och mediebranschen med bl.a företag som Allt om Stockholm, IDG och Aller media som har varit aktuella arbetsgivare. Klara är även en entusiastik och dedikerad "hemmakock" som älskar en enkel middagsbjudning med fina råvaror och goda vänner.

Klara ansvarar för företagsevent, inredning, marknadsföring och PR.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Taggar: boende i skärgården, stockholms skärgård, boende på möja, vandrarhem i skärgården, cesar grivans, klara grivans