Vi som driver boende i Stockholms skärgård

Om oss

FÖRETAGET
- Möja pensionat och vandrarhem AB äger fastigheten och driver sedan september 2016 boendet på Möja vandrarhem. Bolaget ägs av makarna Cesar och Klara Grivans som även sköter den dagliga driften av vandrarhemmet. 1991 uppfördes fastigheten ursprungligen som öns posthus, men efter några år flyttades posten och Bisse och Clas Alm förvärvade fastigheten och började driva vandrarhem. 

DRÖMMEN
- Planen att driva ett hostel, pensionat eller café utomlands har ingått i makarna Grivans gemensamma framtidsvision i många år. När barnen gått klart skolan och fått jobb, eller studerat vidare, var planen att driva en turistverksamhet på en ö med varmare klimat, och att tillbringa somrarna i skärgården. Men när vandrarhemmet på Möja skulle säljas dök idén om att göra precis tvärt om upp..... Så efter månader av undersökande, entusiasm, planerande, tvekande, drömmande och oroande så beslutade Cesar och Klara att genomföra sin dröm om en turistverksamhet på en ö, men i Sverige på fantastiska Möja! Nu väntar en spännande framtid inom Svensk besöksnäring.
Och än så länge är det här det bästa beslutet vi någonsin tagit!

Cesar Grivans

Cesar är född och uppvuxen i Stockholm och har tillbringat alla somrar på Möja där släkten bott länge. På tidigt 1900-tal arbetade Cesars farmors mor Tea på pensionatet i Långvik där hon träffade fiskare och jordgubbsodlaren Helge Jansson från Storsved. Sedan mitten av 80-talet har Cesar arbetat inom serviceyrket då familjen under 30 år drev flera framgångsrika butiker under varumärkena Babyland, Babyproffsen och Barnens Hus. Verksamheterna såldes 2008, därefter har Cesar drivit eget konsultbolag inom projektledning, verksamhetsutveckling och även jobbat extra som kock på Wikströms fisk och Bread and Table. 

Cesar ansvarar för den dagliga driften, bokningar och transporter. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Klara Grivans

Klara är född och uppvuxen i Stenhamra utanför Stockholm. Vid 12 års ålder flyttade familjen till Örebro men så snart gymnasiet avslutats flyttade Klara tillbaka till Stockholm. Försäljning har varit en röd tråd genom hela Klaras karriär, allt ifrån försäkringar och livsmedel till digitala prenumerationstjänster. Sedan snart 20 år tillbaka är det mediebranschen som har varit aktuell arbetsgivare. Idag jobbar Klara på Aller media som digital kommersiell chef.

Klara ansvarar för inredning, marknadsföring och PR.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Hem

This is a hidden article.

Information

 

Allmänt;

Vandrarhemmet är medlem i STF (Svenska Turistföreningen) och har öppet året runt.

På sommaren är vandrarhemmet bemannat dagligen mellan c:a kl.10-17, under vår, höst och vinter vid ankomst och avresa.

På vandrarhemmet är det självservice och det finns två välutrustade kök, grillar, wc:n, duschar, uteplatser och hyrcyklar, bouleklot, fotbollar, dart och kubb att låna.

Sängkläder ingår EJ i priset, men kan hyras på plats och är obligatoriskt, sovsäckar är inte okey.

Vi serverar ingen frukostbuffé, men sällskap på minst fyra kan förbeställa frukostpåsar som placeras i kylskåpet och förtärs när det önskas.

Incheckning 13.30 - utcheckning 11.30

Bagage kan lämnas i receptionen eller utanför på altanen, inte i rummen.

Husdjur är ej tillåtna på vandrarhemmet, men vi har ett rum (nr.4) på nedervåningen med egen ingång där djur kan följa med.

Möja är en levande ö med året runt öppen matbutik och krogar. På sommaren har ön väldigt många besökare, men innan midsommar och efter att skolorna startat är tempot betydligt lugnare.

Hitta hit;

Vandrarhemmet ligger på några minuters promenad från ångbåtsbryggan i Berg, följ bara landsvägen förbi Coop och ta till höger i T-korsningen vid värdshuset. Efter ca 150 meter ligger vandrarhemmet på vänster sida upp för en liten grusväg.

Betalningsvillkor;

Enligt respektive bokningskanals villkor (t.ex. STF, Booking mm.) eller vid incheckning (kontokort).
Vid hyra av hela huset krävs handpenning vid bokningstillfälle för att bokningen ska bli definitiv och slutbetalning 30 dagar före ankomst.

Bankgiro 392-3570

Avbokningsregler;

Fram till 7 dagar före incheckning kostnadsfritt, vid senare avbokning debiteras hela beloppet.
Vid bokning av hela huset ingen återbetalning av handpenning respektive slutbetalning efter att den erlagts.


Allmänna villkor;

Länken öppnas i ett nytt fönster: Allmänna vilkor


Husregler;Ägarbolag: Möja pensionat och vandrarhem AB c/o Grivans Observatoriegatan 12 113 29 Sthlm Org.nr. 559064-4638